Tisztelt Betegeink!

A jelenlegi világ helyzet alapján Európa lett a korona vírus epicentruma, naponta számtalan áldozatot szed a járvány, a környező országokban minden nap városok esnek karanténban.

Magyarországon még 1-2 hét előnyünk van, úgy tudjunk megfékezni a járvány terjedését, ha együttműködünk, betartjuk a kormány által hirdetett vészhelyzetben előírt, javasolt magatartást és a személyi higiéniai szabályokat.

Ha a családtagja felső légúti tünetet észlel automatikusan izolálni szükséges a tünetek súlyosságától függetlenül. Ezzel számtalan életet menthetünk meg és megelőzhetjük az egészségügyi rendszerünk összeomlását.

Akik influenzaszerű tüneteket észlelnek magukon pl :lázas, köhög, torka fáj, orra folyik stb., akik COVID-2019 sújtott területekről érkezetek, vagy dolgoznak és akik kontaktusba kerültek olyanokkal, akik az érintett fertőzött területről érkeztek haza, kérem ne jöjjenek a rendelőbe.

Telefonon kérjenek segítséget (Telefonszám: 30-247-3368)

A rendelő várójában egyszerre maximum 2 beteg tartózkodjon, felső légúti panasszal érkező beteg ne tartózkodjon a váróba.

Táppénzes papír, gyógyszerfelírás és bármilyen adminisztrációs ügyben telefonon, sms-ben vagy időpontos egyeztetéssel előre jelzés alapján kiállítjuk a szükséges dokumentumot, ezzel megrövidítve a várakozást. Illetve azok a betegek és hozzátartozók, akik személyesen megjelennek, a rendelő előterében elhelyezett ládába dobják be a nevüket, születési nevüket és TAJ számukat és a felíratni kért gyógyszereket tartalmazó papírt. A recepteket eljuttatják a gyógyszertárba, ahol másnap ki tudják váltani.

E-rendszeren keresztül mindenki leleteit megkapjuk, emiatt nem kell a rendelőbe jönni. Kérjük, hogy csak jelezzen, ha valahol valamelyik szakrendelésen vagy esetleg kórházban volt.

Előzzük meg, hogy Nálunk ne legyen tömeges megbetegedés ezáltal ne következzen be az egészségügyi rendszerünk túlterhelése.

Alapos kézmosás fontosságát nem győzöm hangsúlyozni, mivel a vírus sejtmembránja zsíroldékony, ill. a koronáját egyszerű szappanos kézmosással tudjuk feloldani, így a vírus nem tud tapadni légzőrendszereinkben és ártalmatlanná válik.

Influenzaszerű tünetek esetében maradjon otthon. Köhögéskor, tüsszentéskor használjon papírzsebkendőt, kerüljék a csoportos összejöveteleket, találkozásokat a hétköznapi köszönési formákat mint például a puszit és az ölelkezést. Otthonát min. 2 óránként szellőztesse.

Boltba, gyógyszertárba családból lehetőleg egy valaki menjen, de ott tartsa be a legalább 1 méteres távolságot.

Ha valaki karanténba kerül, kérjük annak a betartását, mivel a megszegése másokra is veszélyt jelent.

Tegyünk egymásért, figyeljünk egymásra!!!

Köszönettel: Dr. Kremzner István

 


A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.