Tisztelt Balatonmagyaródi Lakosság!

 

Településünkön nincs koronavírussal fertőzött beteg, de úgy gondolom, a megelőzés érdekében az alábbi óvintézkedésre is szükség van:

 

Minden intézményben (hivatal, művelődési ház, orvosi rendelő) elrendeltük a gyakoribb takarítást és fertőtlenítést. A kilincseket és használati tárgyakat rendszeresen fertőtlenítjük.

 

A Zalakarosi Óvodában és Bölcsődében mindnyájunk egészségének védelmében rendkívüli szünetet rendeltek el március 16-tól, arra kérnek minden szülőt, hogy ne vigyék gyermekeiket az intézményekbe, otthonukban vigyázzanak rájuk. Azonban arra tekintettel, hogy nem mindenki tudja megoldani gyermeke felügyeletét, ügyeleti rend működik az óvodában és bölcsődében.

 

A Balatonmagyaródi Kultúrházban rendezvényt mindaddig nem szervezünk, míg a kialakult helyzet nem rendeződik, a Kultúrház határozatlan ideig zárva tart.

 

Önkormányzati hivatalt egyelőre nem zárjuk be, azonban kérjük a lakosságot, hogy csak halaszthatatlan, rendkívül sürgős ügyben keressék fel a hivatalt. Telefonon rendelkezésre áll a hivatal az ügyek intézésére a 93/386-101-es telefonszámon vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

Az iskolák bezárását a kormány elrendelte, az iskolai szünetben kérjük a szülőket, hogy gyermekeik lehetőség szerint tartózkodjanak otthon, felügyelettel!

 

Ahogy Orbán Viktor miniszterelnök úr, úgy jómagam is azt kérjük, lehetőség szerint ne a nagyszülők vagy idősebb rokonok vigyázzanak a gyermekekre, hiszen leginkább rájuk nézve veszélyes a vírus.

Felhívom a lakosság figyelmét a továbbiakban arra, hogy kerüljék a zsúfolt helyeket, és a betegek látogatását is mellőzzék! A távolságtartás és a kézmosás az egyik legjobb módszer a vírus terjedésével szemben.

Fontos kiemelni, hogy a koronavírust érintő hírekkel kapcsolatban mindig valós információkat szerezzenek az alábbi elérhetőségeken:
Weboldal: https://koronavirus.gov.hu/
Telefon: 06 80/277-455, 06 80/277-456
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Megértésüket és együttműködésüket megköszönve:

 

Erdős János

polgármester

 


A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.